Bedwantsen

De gewone bedwants (Cimex lectularius), ook wel een wandluis of een bedluis genoemd, is een parasitair insect die zich voedt met het bloed van mens of (huis)dier. Bedwantsen komen overal op aarde waar mensen wonen voor en zijn ook in ons land vrij algemeen. Ze komen vaak voor in slaapkamers en zoals de naam al zegt, in bed en beddengoed of in de naden van matrassen en hoofd- en voeteneinden. Daarnaast komen bedwantsen ook voor op andere plaatsen zoals in nachtkastjes of in het tapijt, tussen vloerdelen, plinten of in (linnen) kasten.
Bedwants besmettingen vinden voornamelijk plaats door (internationaal) reizigersverkeer. Ze worden vaak ongemerkt meegenomen na een vakantie of hotelovernachting. Via bagage, meubilair of beddengoed komen bedwantsen in andere woningen terecht.

Herkenning en leefwijze bedwantsen:

Bedwantsen zijn kleine insecten en worden ca. 4,5 – 9 millimeter lang. Het lichaam is breed en sterk afgeplat. Ze zijn roodbruin van kleur, maar na een ‘bloedmaaltijd’ worden ze donkerrood. De duur van ei tot volwassen dier is, afhankelijk van de temperatuur, 2 maanden.

Bedwantsen overlast:

Bedwantsbeten bijten mensen vaak meerdere keren, omdat niet altijd bij de eerste beet een bloedvat wordt getroffen. De beten bevinden zich daarom vaak vlak naast elkaar en zorgen voor veel huidirritatie en jeuk, wat ook slapeloze nachten veroorzaakt. Na een beet kunnen de klachten en gevolgen binnen enkele minuten tot enkele dagen verschijnen.

Waarom Hoekman Plaagdierbeheersing?

Benieuwd wat Hoekman Plaagdierbeheersing voor u kan betekenen? Vul dan ons contactformulier in óf doe direct vrijblijvend een prijsaanvraag via ons formulier op de contact pagina. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!