Ratten bestrijden

Heeft u last van ratten? Bel ons! Ratten kunnen allerlei ziektes overbrengen, zo kunnen ze: De ziekte van Weil, Salmonella en TBC overbrengen. Naast ziektes dragen ratten ook vlooien teken en mijten bij zich.

De aanpak van een rattenplaag is lastig, door jaren ervaring beheersen wij verschillende technieken om een rattenplaag succesvol aan te pakken. Bij een rattenbestrijding is het belangrijk dat het aan de IPM voorschriften voldoet.

Door de IPM wetgeving is het buiten gebruiken van bestrijdingsmiddelen niet meer toegestaan. Wij hebben een aanpak ontwikkeld die zeer effectief is en zonder bestrijdingsmiddelen goede resultaten behaalt.

Ratten herkennen

U kunt ratten herkennen door een paar goed herkenbare geluiden en/of knaagschade. Hier een paar voorbeelden hoe u ratten kunt herkennen. Herkent u een of meerder van deze punten? Maak een afspraak voor professionele rattenbestrijding!

► Krasgeluiden, als de ratten rondlopen of rondscharrelen dan kunt u deze geluiden horen.

► Uitwerpselen, u kunt ook uitwerpselen vinden. Deze uitwerpselen zijn rond de 10 á 20 millimeter en zijn donker en langwerpig

► Opvallende geur, in kleine ruimtes waar de ratten zich bevinden bevindt zich meestal een sterke ammonia geur.

► Nesten, ook kunt u jonge ratten tegenkomen. Dat zijn kenmerken van de aanwezigheid van een nest.

► Schade, ratten moeten hun tanden kort houden en dat doen ze om aan dingen te kagen. Ratten knagen vaak aan hout en plastic, ook kunnen ze aan elektrische kabels knagen. 

Rattenbestrijding op maat

Bij rattenbestrijding is het belangrijk dat het goed gebeurt, zo moeten wij aan allerlei regels houden over het gebruik van gif. Wij mogen niet meer zomaar gif buiten en binnen het huis neerzetten. Wij gebruiken in plaats van gif vooral klemmen, wij hebben ook zelf rattenvallen gemaakt om de rattenbestrijding zo snel en effectief mogelijk te laten voorlopen.

Wij voeren altijd eerst een inspectie uit om de situatie in te schatten. Wij kijken dan vooral naar: Waar komen de ratten vandaan? Hoe groot is de plaag? En op welke manier kunnen wij de ratten het best bestrijden? Aan de hand van deze inspectie kunnen wij de bestrijding zo snel en effectief als mogelijk aanpakken!

Onze ongedierte bestrijders zijn gespecialiseerd in het bestrijden en weten inmiddels hoe ze de ratten het beste kunnen bestrijden. Zo bieden wij de beste bestrijding voor binnen en buiten het huis!

Waarom Hoekman Plaagdierbeheersing?

Benieuwd wat Hoekman Plaagdierbeheersing voor u kan betekenen? Vul dan ons contactformulier in óf doe direct vrijblijvend een prijsaanvraag via ons formulier op de contact pagina. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!